Syndardag

KöttfärssåsHade egentligen tänkt synda på lördag, men eftersom det här både var sista dagen på jobbet samt förmodligen sista dagen på Rock’n’Roll-kocken på länge så blev det lite att synda, speciellt eftersom R’n’R serverade köttfärsås!

Christian är nyttig på R’n\Christian visade dock fortsatt stark form, och framstår som väldigt farlig, då han t.o.m. på R’n’R höll sig till kött och grönsaker (som kan ses till höger). Fortsätter han i den här stilen kan det bli svårslaget.

Frågan är väl mest om man ska fortsätta vara onyttig ikväll, för att ventilera lite, eller om man ska tajta upp det igen.

Annonser
Explore posts in the same categories: Anders, Christian

3 kommentarer på “Syndardag”

 1. chvi Says:

  Hmmm… ja det är faktiskt inte så svårt att äta hyfsat när det finns mycket att välja på. Det är värre nu på kvällen och jag tror att jag måste använda min första syndardag imorgon. Pasta och/eller pizza ligger illa till. Vi får se vad formen är imorgon.

 2. runken Says:

  Kött och grönsaker då? Stek en entrecôte och lite juste sallad till? Skit i bearnaisen, den är nog inte vad du vill ha, om du inte kör atkins då …

 3. runken Says:

  Ok, här kommer receptet på bearnaise sås, räcker till 2 IT-Nördar eller 5 vanliga människor

  400 gr smör (nej det funkar inte med margarin, så det är inte lönt att försöka)
  4 äggulor
  4 msk vinäger
  4 msk vatten
  10 hela svartpeppar korn
  1/2 lagerblad
  persilja, en handfull kanske
  2 scharlottenlökar
  ganska mycket färsk dragon

  Smält smöret. Det vita som ligger kvar i botten på kastrullen är mjölkproteiner, det vill man inte ha, det är liksom inte det bearnaise handlar om. Du skall ha den delen av smöret som är genomskinlig.

  Koka vatten, vinäger, pepparkorn, lagerblad, hackad lök och persilja i en kastrull tills det att ungefär hälften av vätskan återstår. Sila bort pepparkorn, görnsakern och allt som inte flyter.

  Tag ett vattenbad, det skall nästan koka, 4 eller 5an brukar vara lagom. Häll avkoket i vattenbated. Vispa i 4 äggulor och vispa till ett kraftigt skum.

  Nu kommer den bögiga biten, vispa i smöret i ägg skummet, lite i taget. Det kan ta en stund. Om såsen börjar se blank ut så skall du vispla mer. Har du i smöret för snabbt så skär sig såsen. Om du tycker den blir för tjock kan du pressa i lite citron eller ha en skvätt vinäger.

  Om du kommit så här långt och fått i allt smör är det till att gratulera. Ta såsen av värmen och vispa i finhackad dragon. Serveras med entrecôte och straköl.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: